علی جون
علی جون

عده ای به بهانه تئاتر، کنسرت برپا می کنند

عده ای به بهانه تئاتر، کنسرت برپا می کنند

به گزارش علی جون یک آهنگساز و مدرس دانشگاه که موسیقی را الزامی برای همه نمایش های صحنه نمی داند، می گوید: امروزه تئاتر، مستمسکی قرار گرفته تا عده ای کنسرت برگزار کنند یا گروهی دیگر آواز بخوانند که البته استثنائاتی وجود دارد و برخی موسیقی ها در تئاتر بسیار زیباست.


به گزارش علی جون به نقل از ایسنا، سعید ذهنی ـ آهنگساز و مدرس موسیقی ـ در گفتگو با برنامه «پرده آخر» رادیو گفتگو به تشریح جایگاه موسیقی در آثار هنری خاصه تئاتر پرداخت و اظهار داشت: هنرهای فونتیک مبنا را حس شنیداری قرار می دهند، همچون موسیقی و شعر و در هنرهای دراماتیک، جنبه های دیداری اهمیت دارد و شامل تئاتر و سینما می شود.
تئاتر و سینما، بر مبنای دیدار شکل می گیرد و در این میان با مفهومِ میزانسن رو به رو هستیم که در تئاتر و هنر نمایش به تاثیرگذاری بر مخاطب منتج می گردد.
وی با بیان این مقدمه اضافه کرد: موسیقی می تواند یکی از عوامل تشکیل دهنده فرایند میزانسن در تئاتر باشد، خاصه اگر کارگردان خواهان استفاده از این عنصر باشد. همانطور که برخی تئاترها از طراحی لباس یا موسیقی بی بهره اند و کارگردن آن علاقه ای به بهره گیری از این جلوه ها ندارد.
ذهنی تصریح کرد یک اثر نمایشی، بدون موسیقی از بین نمی رود؛ بنابراین هیچ الزامی وجود ندارد که یک تئاتر از موسیقی بهره ببرد. اما کارگردان ها بر مبنای تمایل شخصی می توانند از این عنصر استفاده کنند که کارکرد بسیاری هم دارد.
این آهنگساز در قسمتی دیگر از سخنان خود خاطرنشان کرد: در دوره ای، استفاده از عنصر موسیقی در تئاتر بسیار مهم بود ولی امروز به چند دلیل از این فضا دور شده ایم. یکی از این علل این است که کارگردان ها همواره به آموزه های ابتدایی اکتفا می کنند و در سینما و تلویزیون هم صرفاً به منظور تشدید عواطف از موسیقی بهره می برند.
وی تصریح کرد: وقتی در ساختار یک تئاتر گرفتار ضعف هستیم، آهنگساز مجبور می شود به موسیقی تکیه کند و بنابراین حجم این المان به لحاظ کمیت بالا می رود. حتی گاه شاهد ارکستر بزرگی در یک تئاتر هستیم؛ اما کارکرد اصولی در این قبیل آثار رعایت نمی گردد و کارگردان به جای فضا سازی، دست به پر کردن فضا می زند.
ذهنی افزود: البته امکان دارد به علت خصوصیت صرفاً شنیداریِ موسیقی برخی کارگردانان از آن عبور کنند ولی باید در نظر داشت هیچ عنصری در تئاتر معنا و مفهومی ندارد مگر این که به اثر کمک نماید.
در قسمتی دیگر از این برنامه فرهنگی هنری، یک کارگردان نمایش، موسیقی را از ارکان اصلی و مهم تئاتر خواند و به رادیو گفتگو، اظهار داشت: موسیقی منجر می شود بازیگر با روال کلی نمایشنامه هم حس شود و ارتباطی مستقیم با اثر بگیرد.




منبع:

1400/11/04
10:43:11
5.0 / 5
669
تگهای خبر: اثر , برنامه , برند , تلویزیون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
علی جون - سرگرمی و طنز