مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته گذشته
حواشی رضا شفیعی جم، خروج یک فیلم از جشنواره فجر و انتقاد از یک جایزه ادبی
به گزارش علی جون، در رابطه با جوان ۱۷ ساله ی نجیب و محاصره شده در بازار داغ شایعات!، چرا مدیر دفتر سرود استعفا کرد؟، ناگفته هایی از «جشن سده» و شرحی از وضعیت برگزاری آن، رویدادی که هنوز هم منصه ظهور استعدادهاست، خبرهایی از جشنواره فیلم فجر، جایزه جلال تأثیری که باید بگذارد، نگذاشته!، درآمد نفتی ایران معادل درآمد چین از صنعت اسباب بازی است! و... همچون اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.
به گزارش علی جون به نقل از ایسنا، دبیرکل هفدهمین جشنواره تجسمی فجر با حاضرشدن در ایسنا در رابطه با روند برگزاری هفدهمین دوره این جشنواره توضیح داد: جشنواره سال جاری تمام محرکه های بده و بستان مالی را بشکل آگاهانه کنار گذاشته است تا خالص تر، تراش خورده تر و با اهداف واقعی اجرا شود. هر اثر هنری در جایگاه خود اثر منحصربه فرد خویش را دارد؛ بدین سبب اول و دوم و سوم شدن مفهوم ندارد و این ایده مطلقا غلط است که «جایزه بگیری» را به وجود آورده است. ما در جشنواره تجسمی فجر جایزه بگیر نمی خواهیم.
درباره جوان ۱۷ ساله ی نجیب و محاصره شده در بازار داغ شایعات!
جشنواره موسیقی نواحی ایران حالا باید یک جوان ۱۷ ساله باشد که به یک بلوغ و پختگی نسبی رسیده است؛ جشنواره ای که بصورت غیر رسمی به نام استان «کرمان» سند خورده و ولی حال سردرگم است!
بودجه جشنواره موسیقی فجر به ۱۸ میلیارد رسید
در نشست خبری جشنواره موسیقی فجر، از صدا و سیما برای پوشش جشنواره دعوت، بودجه جشنواره اعلام و خواسته شد که برای جشنواره در مجلس بودجه تعیین شود، از بخش رپ گفته شد که مشروح آنرا می خوانید.
چرا مدیر دفتر سرود استعفا کرد؟
سرپرست دفتر موسیقی در رابطه با علت استعفای مدیر دفتر سرود می گوید که این بخش به سبب نداشتن ساختار اداری، از انجمن موسیقی ایران حذف گردیده است.
کلکسیونی از دوره پهلوی در قصر آینه
آینه های مفرغی سه هزار ساله، چراغ های پی سوز ساسانی، لوسترها و شمعدان های فاخر اروپایی، آینه های دعا و قطعه ای از پرده کعبه، بخشی از آثار باارزش کلکسیون داران دوره پهلوی است که در عمارتی که زمانی به «قصر آینه» در یزد شهره بود، به معرض نمایش گذاشته شده است.
ناگفته هایی از «جشن سده» و شرحی از وضعیت برگزاری آن
جشن سده، یکی از قدیمی ترین آئین های ایرانی، باآنکه دو سال است که در لیست میراث جهانی ثبت شده، اما همچنان برگزاری آن در ایران با چالش هایی هم راه است. در نشستی که بمنظور بررسی وضعیت این جشن باستانی در آستانه برگزاری آن تشکیل شد، کارشناسان و صاحب نظران فرهنگی نسبت به ناآگاهی بخش گسترده ای از مردم در رابطه با اهمیت و پیشینه این آئین ملی ابراز نگرانی کردند. آنها تاکید کردند با وجود ثبت این جشن از جانب ایران در یونسکو، تابحال اقدامات کافی برای ترویج و برگزاری گسترده آن در سطح ملی انجام نشده است.
آخرین وضعیت برگزاری جشن «سده» در ایران
اوضاع سفر بین ایران و تاجیکستان چطور پیش می رود؟
حجم سفر بین ایران و تاجیکستان حدودا برابر است؛ حدوداً ۸ هزار و۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر در سال بین دو کشور در مسافرت هستند. ایران و تاجیکستان از تابستان سال جاری هم لغو ویزا شده اند اما هزینهی گران سفر و پروازهای کم مانع افزایش رفت و آمد بین دو کشور شده است. با این وجود، در مسافرت اخیر رئیس جمهور صحبت از یک هدف گذاری بزرگ شده است، ایران در نظر دارد تعداد گردشگران تاجیک را به ۱۰۰ هزار نفر برساند، از طرفی برخی فعالان گردشگری در ایران معتقدند تاجیکستان به لحاظ اقتصادی بازار جذابی برای ایران نیست. هرچند مدیرکل توسعه گردشگری خارجی در ایران معتقد می باشد باید در رابطه با کشورهای حوزه تمدنی ایران، نگاه دیگری داشت.
رویدادی که هنوز هم منصه ظهور استعدادهاست/ در بدیهیات گیر کرده ایم
در بررسی نقاط قوت و ضعف تئاتر فجر عنوان شد که «این رویداد با وجود قدمت اساسنامه مشخصی ندارد.»
سینمای مستند چالش ها و راهکارها
دو صاحب نظر در حوزه سینمای مستند به بیان مشکلات این گونه سینمایی و وجود محدودیت ها و خط قرمزهای آن پرداخته و چاره هایی برای برون رفت از این مشکلات بیان نمودند.
معرفی داوران جشنواره فیلم فجر؛ از ضرغامی تا بهرام رادان
اعضای هیئت داوران مسابقه سینمای ایران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر عرضه شدند.
پاسخ های رائد فریدزاده به بعضی حاشیه های فجر و تاریخ جشنواره جهانی
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به طرح پیشنهاد تازه برای تغییر زمان جشنواره جهانی فجر، در رابطه با وضعیت پروانه نمایش فیلم های حاضر در جشنواره ملی فجر و ماجرای آثار ویدیویی این رویداد توضیحاتی را عرضه داد.
نمایش خیابانی؛ نقطه اتصال مردم با تئاتر
اگر جشنواره های تئاتری را مهم ترین زمینه ایجاد گفتگو میان گروههای نمایشی از سراسر کشور بدانیم، بخش خیابانی یکی از مهم ترین بسترها را برای ایجاد ارتباط میان جشنواره و مردم فراهم می آورد.
فیلم نیکی کریمی با بازی لیلا حاتمی از جشنواره فجر خارج شد
فیلم سینمایی «زمانی در ابدیت» به کارگردانی مهدی نوروزیان و تهیه کنندگی نیکی کریمی از جدول نمایش آثار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر خارج شد.
آمادگی یک فیلم برای جایگزینی در جدول جشنواره فجر
بعد از جشنواره ها شفاف سازی می کنیم
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آگاهی داد که به زودی سرپرست دفتر هنرهای تجسمی معرفی می شود. او همین طور از کوشش برای معرفی دبیران دوره بعدی جشنواره های فجر در اختتامیه های سال جاری، شفاف سازی بودجه جشنواره ها و... هم به عنوان برنامه های مهم خود یاد کرد.
حرف های صریح شاهسواری به عارف در رابطه با رفتارهای عهد دقیانوسی با هنرمندان
دبیر جشنواره فیلم فجر و عضو حقیقی شورای عالی سینما با اعلان اینکه سینمای ایران به طور دقیقتر و همه هنرمندان کشور مرغ عزا و عروسی هستند و هر زمان هرچیزی که کم و زیاد بیاید یقه این بندگان خدا در دست هزاران نفر با هزاران سلیقه است اظهار داشت: حقوق هنرمندان را به رسمیت بشناسیم. امکان قرنطینگی و ممیزی به شیوه گذشته دیگر فراهم نیست ولی هنوز با روش های عهد دقیانوس با هنرمندان حرف می زنیم.
پاسخ هایی به برخی مسائل پرسش برانگیز جشنواره فیلم فجر
نشست خبری دبیر جشنواره فیلم فجر در حالی انجام شد که او تاکید داشت، هیچ فیلمی با فشار هیچ نهادی به جشنواره نیامده است.
رضا شفیعی جم: عاشق ایران و ایرانی ام
رضا شفیعی جم که شوخی با یکی از اسامی تاریخی در ایام اخیر برایش حاشیه ساز شده است، با انتشار ویدئویی، توضیحاتی را بر اساس علاقه اش به تاریخ ایران و مردم کشورش بیان کرد.
درآمد نفتی ایران معادل درآمد چین از صنعت اسباب بازی است!
داور نهمین جشنواره ملی اسباب بازی با اشاره به این که چین معادل درآمد نفتی ایران از حوزه اسباب بازی درآمد کسب می کند، اظهار داشت: اتفاق های خوبی در این زمینه افتاده است اما نمی توانیم ادعا نماییم صنعت اسباب بازی داریم.
پیکر ابراهیم نبوی به خاک سپرده شد
پیکر ابراهیم نبوی، نویسنده و روزنامه نگار از آمریکا به ایران منتقل شده و روز سه شنبه _ نهم بهمن ماه _ در بهشت زهرای تهران در خانه ابدی خود آرام گرفت.
جایزه جلال تأثیری که باید بگذارد، نگذاشته!
جواد افهمی با انتقاد از میزان جایزه جلال و تاثیر سیاسی بازی در انتخاب کتاب های برگزیده پیشنهاد داد: داوران جایزه از استادان دانشگاه و منتقدان باشند نه نویسندگان.
پیشنهادهایی برای خواندن:
این مسافرانِ زمان بدنبال سوغاتِ چینی نیستند!
گشت و گذاری با فرهاد آییش در مجموعه تئاتر شهر + ویدئو
ضربه ای که افسر وظیفه ارتش به دشمن زد
کشف ۱۳۰۰ سکه نقره و رازی که افشا نشده است
یک سفارش از امام کاظم(ع) و داستانی از علامه حسن زاده آملی
آخرین گلوله ای که در عید غدیر شلیک شد
یک ریسک بزرگ برای یک فیلم اولی
هنوز بعضی می گویند «نفیسی کتاب بلند می کرده!»
چرا رژیم بعث عراق به نمازهای جمعه در ایران حساس بود؟
دوزله؛ نوای کهن ایلام
منبع: علی جون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون