شریعتمداری در صحن مجلس؛
درآمد حاصل از فروش شستا به حساب تأمین اجتماعی واریز شده است
به گزارش علی جون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: درآمد حاصل از فروش شستا به حساب تأمین اجتماعی واریز شده است.
به گزارش علی جون به نقل از مهر، در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سوال حسین میرزایی نماینده اصفهان در مورد محل هزینه کرد منابع حاصل از فروش شرکت سرمایه تأمین اجتماعی (شستا)، در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
محمد شریعتمداری در پاسخ به این سؤال اظهار داشت: مدارک روشن و متقن درباره نحوه هزینه کرد درآمد حاصل از فروش شستا در سازمان تأمین اجتماعی و سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت و ضبط شده است.
وی بیان نمود: این مدارک نشان داده است که ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از درآمد حاصل از عرضه اولیه شستا عیناً به حساب های سازمان تأمین اجتماعی واریز شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: طبیعتاً بخشی از درآمد حاصل از فروش شستا در قالب مصوبات هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی و برای تأمین بودجه بخش های مختلف این سازمان صرف شده است.
وی اضافه کرد: برپایه مدارک ۵ هزار میلیارد تومان از سهام سازمان تأمین اجتماعی جهت افزایش سرمایه بانک رفاه هزینه شده است. همینطور هزار میلیارد تومان صرف خرید مجدد سهام شستا از بازار بورس شده است تا به کاهش عرضه سهام در بورس کمک نماید. علاوه بر این سازمان تأمین اجتماعی از این محل توانست منابع لازم برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان را تأمین کند.
شریعتمداری تاکید کرد: هر مجموعه ای که مسئولیت نگهداری دارایی ها را برعهده دارد باید بتواند سرمایه ها را به صورت روزمره اصلاح نماید و سازمان تأمین اجتماعی در جهت صیانت از منافع افرادی که سرمایه های خویش را در اینجا قرار دادند و برای افزایش بازدهی، سهامش را در بازار بورس عرضه نموده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: این وزارت خانه برای اداره امور اقتصادی سازمان تأمین اجتماعی تلاش بسیار زیادی انجام داد و در این راستا کتابچه ای را تدوین کرد که در آن روند عرضه سهام شستا به صورت شفاف آمده است.
وی اضافه کرد: برپایه تحقیقات و مدارکی که به دست آورده ایم، خیلی از شرکتهای داخلی همچون گسترش نفت و گاز ایران، صندوق بازنشستگی نفت، صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح، ستاد اجرایی فرمان امام، ستاد دارویی برکت و خیلی از شرکت ها سهام خویش را در بورس عرضه نموده اند.
وی افزود: حاصل این اقدامات در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سبب صیانت از دارایی های شرکت شستا و سازمان تأمین اجتماعی شده است و از زمانی که بنده وارد این وزارت خانه شدم سود حاصل از آخرین مجمع عمومی شستا هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود اما امروز سود آن در آخرین مجمع ۳۴ هزار میلیارد تومان تعیین شده است.
شریعتمداری خاطرنشان کرد: هم اکنون و در سایت شرکت شستا بالغ بر ۱۲ هزار صفحه از اقدامات این شرکت به صورت شفاف بارگذاری شده و همه می توانند به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند و منافع حاصل از بورسی شدن شرکت شستا ما را به جلو هدایت کرده است.
در ادامه جلسه حجت الاسلام حسین میرزایی در تشریح سوال خود از محمد شریعتمداری درباره نحوه هزینه کرد منابع حاصل از فروش شستا اظهار داشت: بخشی از سهام شرکت شستا در بورس عرضه شده و متأسفانه شاهد بودیم که دولت به این مساله ورود پیدا کرد و بازی های بورسی دولت سبب شد که ارزش این مال فروخته شده به نازل ترین سطح ممکن برسد و سرمایه مردم نابود شود.
وی بیان نمود: متأسفانه صحبت های ضد و نقیضی درباره نحوه واگذاری شستا در بورس مطرح می شود و بنده می خواهم بدانم که به صورت دقیق منابع حاصل از عرضه شستا چقدر بوده و در چه محلی هزینه شده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خاطرنشان کرد: سازمان تأمین اجتماعی یکی از سازمان های بیمه گر در کشور به حساب می آید و یکی از مؤلفه های اصلی سازمان های بیمه گر، سرمایه گذاری است و بر این اساس سازمان تأمین اجتماعی در شهریور سال ۶۵ شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی یا شستا را ایجاد کرد.
وی افزود: شستا وظیفه سرمایه گذاری از محل حق بیمه ای را دارد که ماهانه از میلیونها بیمه شده تأمین اجتماعی برداشت می شود و ازاین رو شستا متعلق به کارگران، بازنشستگان و تمامی بیمه گذاران تأمین اجتماعی است اما عملا توسط دولت اداره می شود و دولت درباره آن تصمیم گیری می کند.
میرزایی متذکر شد: سال قبل دولت تصمیم گرفت که بخشی از سهام شستا را در بورس عرضه نماید که این تصمیم دولت با اعتراض و مخالفت مالکان شستا روبرو شد که البته رئیس جمهور هیچ توجهی به این مخالفت ها نکرد.
میرزایی: هدف دولت از واگذاری شستا برداشت از خزانه مخفی برای تأمین کسری بودجه بود
وی اضافه کرد: مالکان شستا معتقد بودند که دولت در واگذاری سهام شستا نیت خیر ندارد، بلکه هدفش برداشت از این خزانه مخفی برای تأمین بخشی از بودجه است و دولت با این اقدام خود جیب کارگران و بازنشستگان را خالی و جیب خویش را پر کرد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس تاکید کرد: باید مسؤلان ذیربط توضیح دهند که با اجازه چه کسی سهام شستا به فروش رسید و هیچ توجهی به درخواست کارگران، بازنشستگان، بیمه گذاران و مالکان شستا که مخالف فروش سهام شستا بودند نشد؟ از طرفی باید پاسخ داده شود که چه درآمدی از محل فروش شستا به دست آمده و صرف چه اموری شده است.
وی خاطرنشان کرد: شریعتمداری سال قبل در کمیسیون اجتماعی مجلس حاضر شد و درآمد حاصل از واگذاری شستا را ۷ هزار میلیارد تومان عنوان نمود این در شرایطی است که امروز می گوید درآمد حاصل از واگذاری شستا بیشتر از ۱۲ هزار میلیارد تومان است و این حرف های ضد و نقیض برای ما قابل پذیرش نمی باشد و حاکی از عدم شفافیت در این وزارت خانه است.
میرزایی خطاب به رئیس جمهور اظهار داشت: آقای روحانی! این چه اتاق شیشه ای و شفافی است که شستا در آن قرار گرفته در حالیکه وزیر شما نمی داند منابع حاصل از عرضه شستا در بورس چقدر است؟ حتما باید در این حوزه شفاف سازی شود.
میرزایی: بخشی از غرامت ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار یورویی ویلموتس را شستا پرداخت
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در واکنش به بخش دیگری از صحبت های شریعتمداری اظهار داشت: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گوید که ۶ هزار میلیارد تومان از منابع حاصل از واگذاری شستا صرف همسان سازی حقوق بازنشستگان پارسال شده در حالیکه تعداد بازنشستگان سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است! اگر سال قبل به حقوق هر یک از این افراد ۵۰۰ هزار تومان هم اضافه شده باشد این ۶ هزار میلیارد تومان صرفاً کفاف متناسب سازی سه ماه از حقوق بازنشستگان را می دهد.
وی بیان نمود: هیچ یک از ما ماجرای ویلموتس سرمربی سابق تیم ملی را از یاد نمی بریم که فقط سه جلسه در ایران حضور داشت اما به علت ضعف حقوقی در انعقاد قرارداد ویلموتس فدراسیون فوتبال مجبور شد که ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو به وی پرداخت کند و بخشی از این مبلغ توسط شستا به وزارت ورزش و جوانان داده شد در حالیکه سوال ما این است آیا مالکان شستا راضی بودند که هزینه ندانم کاری فدراسیون فوتبال را آنان بپردازند؟
منبع: alijoon.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون