علی جون
علی جون
مردم ماه ایران، ۲۷

اهالی روستایی که از مهاجرت منصرف شدند

اهالی روستایی که از مهاجرت منصرف شدند

علی جون: برای توسعه کار علاوه بر کیفیت و باید بازاریابی و مشاوره هم داشته باشیم تا موفقیت استمرار داشته باشد.



خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ برای توسعه کار علاوه بر کیفیت باید بازاریابی و مشاوره هم داشته باشیم تا موفقیت استمرار داشته باشد.
هاجر توانا معلم و دهیار روستا و متولد اول فروردین سال ۱۳۵۷ و کارشناسی علوم اجتماعی است. او مسؤول خیریه و گروه جهادی کوثر شهرستان گناوه روستای چهار محال است.
پدرش جانباز جنگ تحمیلی است و از شانزده سالگی وارد کارهای اجتماعی شده است. همیشه در ماه محرم و رمضان با دختران روستا جمع می شدند و خانه به خانه لوازم و مواد اولیه برای کار خیر را جمع کرده و با هم آش می پختند.
در این روستا کارهای خیر بصورت خودجوش و مردمی ادامه داشت. تا این که در سال ۱۳۹۸ که گروه جهادی شان را ثبت کردند و کارها سامان بیشتری گرفت. هدف آنها خدمت به روستای حال محمود، چهارمحال و چهار برج شهرستان گناوه است.
این گروه همه جوان هستند و رفتاری خواهرانه با هم دارند. در مقطعی به سبب بیماری کرونا بیشتر در منطقه خودشان کارها را انجام می دادند. ابتدای کار ده نفر بودند ولی حالا تعدادشان به ۱۷۰ نفر رسیده است. بچه های روستاهای دیگر آمده اند و کار را یاد گرفته اند.
یکی از حوزه های فعالیت این گروه جهادی بحث ازدواج و طلاق است. خوشبختانه در روستا بواسطه بحث قومیت طلاق کمتر پیش می آید و زوج ها به خاطر خانواده های شان در اختلاف ها با هم کنار می آیند. ولی اگر موردی از اختلاف وجود داشته باشد پیگیری این گروه پیگیری می کند تا سازش اتفاق بیفتد. مدتی پیش یکی از خانم ها که طلاق گرفته بود با پیگیری آنها عاقبت باردیگر به زندگی با همسرش برگشت.
در موضوع جهیزیه هم بطور پنهانی مبادرت به کمک به افراد می کنند. کمک های مالی بصورت موردی توسط خیرین تامین می شود و بدون آشکار شدن موضوع این کمک ها را به نیازمندان پرداخت می نماییم.
شغل اهالی روستا کشاورزی است. بیشتر سبزی می کارند قبلاً کشاورزان سبزی ها را به گناوه می بردند. ظهر که می شد قسمتی از سبزی ها برمی گشت و اوضاع کار خوب نبود و مردم تصمیم داشتند به شهر مهاجرت کنند. این گروه جهادی مردم را جمع کردند و گفتند اگر کارگاه ایجاد کنید می توانیم سبزی ها را خشک یا منجمد نماییم و مشکلی برای فروش نداشته باشیم. اما مردم روستا قبول نمی کردند. خانم توانا خودش مسئولیت کار را قبول کرد.
آن ها حدود هفتاد حلقه چاه آب داشتند. باتوجه به گرمی هوا سبزی ها زود از بین می رفت. خانم توانا مقداری پس انداز داشت و پولی هم از پدرش قرض گرفت. بخشی هم از بسیج وام گرفت که از حقوق معلمی قسطش را پرداخت می کند. با این پول دستگاه خردکن، خشک کن، پرس، ترازو، وان شستشو و غیره گرفتند و سردخانه زدند. با این اقدام کشاورزان هر سه روستا انگیزه پیدا کردند و سطح کشت سبزی را زیاد کردند و بقیه هم تشویق شدند تا کارگاه راه اندازی کنند.
در حال حاضر چهار کارگاه تولیدی در منطقه وجود دارد و رونق به روستا بازگشته است. در این روستا نانوایی نبود و برای خرید نان به گناوه مراجعه می کردند. ولی حالا نانوایی به راه افتاده است. خانم ها پخت نان خانگی راه انداختند و اهالی گناوه برای خرید به روستاها می آیند. پنجشنبه و جمعه هم برای خرید ماست و تخم مرغ و دیگر اقلام روستایی می روند. منابع این گروه مردمی است و خیرینی دارند به آنها کمک می کنند.
ساختمان مجموعه هم با مشارکت سپاه و خیرین در سال ۱۳۹۴ ساخته شد. کلیه برنامه های روستایی بانوان در اینجا به انجام می رسد.
آن ها یک زمین صد و شصت متری کنار زمین چمن ورزشی روستا داشتند و درحال ساخت یک بازارچه محلی در این زمین هستند که خانم ها بتوانند محصولات تولیدی شان را آنجا بفروشند. برای توسعه کار علاوه بر کیفیت باید بازاریابی و مشاوره هم داشته باشیم تا موفقیت استمرار داشته باشد.



منبع:

1403/06/02
13:48:14
5.0 / 5
247
تگهای خبر: برنامه , خانواده , دستگاه , فعالیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
علی جون - سرگرمی و طنز