تاكید مدیر رادیو صبا در نشست دگرخند :
طناز بودن را به مخاطب یاد بدهیم
به گزارش علی جون دومین جلسه طنز رادیویی و صد و شصت و هشتمین نشست ˮدگرخندˮ به همراه سنجش صدا و چالش گویندگی اجرا شد.
به گزارش علی جون به نقل از روابط عمومی برنامه، صد و شصت و هشتمین نشست "دگرخند" با موضوع "طنز رادیویی" به همت دفتر طنز حوزه هنری و با حضورحمید رضا افتخاری مدیر رادیو صبا، محسن نادری مدیر سماوا، ناشر کتاب صوتی و پادکست، مهدی استاد احمد نویسنده، طنز پرداز و تهیه کننده رادیو و محمدرضا قلمبرگوینده، بازیگر و صداپیشه با اجرای مهدی فرج اللهی نویسنده، طنزپرداز و گوینده رادیو، چهارشنبه، ۲۲ تیرماه در سالن سوره حوزه هنری اجرا شد.
این جلسه در ادامه جلسه قبلی با موضوع طنز رادیویی با هدف کشف استعدادهای صدا و آشنا کردن مخاطبان با ظرایف اجرا و گویندگی انجام شد.
علاقه مندان به گویندگی با ثبت نام در سایت رادیو صبا در این برنامه حضور پیدا کردند و با خواندن متون طنز، استعداد خودرا در فضای طنز و گویندگی و اجرا به داوری گذاشتند.
در این نشست همین طور برنامه سازان رادیو مطالبی را درباره چگونگی اجرا و خاصیت های لحن مناسب بیان نمودند.
***آمده ایم تا باهم بخندیم
حمیدرضا افتخاری، مدیر شبکه رادیویی صبا با اشاره به برگزاری این جلسه اظهار داشت: ما دو هدف را در این جلسه دنبال می نماییم. از سویی در پی انتخاب صداهای خوب و ارائه نقشه راه به علاقه مندان به گویندگی و اجرا هستیم و از طرف دیگر، طناز بودن و حرف طنز زدن را به مخاطب آموزش می دهیم. در بین داوطلبین اجرا و کسانی که دوست دارند صدایشان داوری شود، کمتر کسی به طنز بودن لحنش توجه می کند و اغلب شما روی چگونگی اجرا تمرکز می کنید، در صورتیکه ما اینجا گرد هم آمده ایم که با هم بخندیم اما وجه گویندگی روی طنز ماجرا غلبه داشته است.
او با اشاره به آزمون تست صدا که اردیبهشت امسال در نمایشگاه بین المللی کتاب برگزار شد، هم توضیح داد: با هدف استعدادیابی گویندگی و تولید کتاب صوتی در نمایشگاه کتاب امسال فضایی را فراهم کردیم تا از علاقه مندان تست صدا گرفته شود. نتیجه این تست در حضورگویندگان رادیو راه یابی و صعود ۷۳ نفر از شرکت کنندگان به مرحله دوم بود. مرحله دوم این آزمون ۳۱ خرداد در ساختمان شهدای رادیو با حضور پیشکسوتان رادیو در عرصه گویندگی انجام شد و بعد از آن هم مرحله سوم را سپری کردیم و مقرر است در آخر این چالش، برگزیدگان در تهیه کتاب صوتی برای ماه محرم با ما همراه شوند.
افتخاری سپس به راه اندازی پویش بهترین دلگویه ها با حضرت علی (ع) در رادیو صبا اشاره داشت و اظهار نمود: رادیو صبا در ویژه برنامه "ساده و صمیمی با امام خود حرف بزن" که از شب عید قربان تا عید غدیر روی آنتن می رود، فضایی را فراهم نموده که مخاطبان با ما حرف بزنند. این برنامه به صورتی محک زدن اجرای علاقه مندان به گویندگی است و ماهر روز از پنج دلگویه ساده و صمیمی تر تقدیر می نماییم.
مدیر رادیو صبا درباره اهمیت برنامه های تعاملی در جذب مخاطبان نیز اشاره کرد: این جلسه در امتداد برنامه های تعاملی رادیو صبا برگزار شده است و نتیجه این جلسه را در انتشار کتاب صوتی خواهید دید. برنامه های "ساده و صمیمی"، "زیر چتر لبخند" و "شهر فرنگ" همچون برنامه های تعاملی رادیو صباست که مسیر را برای ورود علاقه مندان به عرصه گویندگی و بازیگری در رادیو هموار می کند.
وی اشاره کرد: این جلسه ها به علاقه مندان یادآوری می کند که تنها صدای خوب داشتن مهم نیست و باید با تمرین خواندن مستمر متون برای خود روی این صدا کار کرد. شاید در گذشته اگر فردی صدای خوب داشت، می آمد رادیو و گوینده می شد اما امروز صدای خوب برای شنونده در مرتبه دوم است و فن بیان و تسلط بر اجرا برای شنوندگان مهمتر است.
***لحنتان را درست کنید
محمدرضا قلمبر، گوینده و بازیگر رادیو با اشاره به اهمیت تلفظ درست کلمات در این جلسه اظهار داشت: برای داشتن فن بیان خوب و اجرا باید تمرین کنید و حتما باید حروف را درست تلفظ کنید تا مخاطب بیشتری جلب کنید. در این میان تلفظ حرف سین و شین خیلی مهمست و باید با ممارست حروف را درست ادا کنید. برای تقویت فن بیان و گویندگی باید 6 هجای اصلی را بشناسید و آنها را درست روی کلمات بگذارید؛ چونکه جابجایی آنها لحن و گویش شما را تغییر می دهد. اگر این هجاها جابجا شود لحجه بوجود می آید که ما آنرا در گویندگی مناسب نمی دانیم.
مجری برنامه "صبح صبا" با اشاره به اهمیت ممارست و تمرین در فن بیان اظهار نمود: با تمرین متوجه می شوید در ادای کدام کلمات مشکل دارید و می توانید با خواندن متون ساده برای خودتان لحنتان را درست کنید.
قلمبر همین طور مطالعه و خواندن کتاب را یکی از با اهمیت ترین راه های تقویت بیان دانست و اظهار داشت: شما وقتی کتابخوان و اهل مطالعه باشید کلمات بیشتری را در حافظه تان پرورش می دهید و مطالعه به شما کمک می نماید در بیان کلمات ضمن رعایت قواعد، هجاها را هم درست ادا کنید.
***روی صدایتان کار کنید
محسن نادری، مدیر سماوا هم با اشاره به علاقه مندی خیلی از شنوندگان رادیو به اجرا و گویندگی در این نشست اظهار داشت: ما میزبان کسانی هستیم که اغلب صدای خوبی دارند و به گویندگی هم علاقمند هستند اما تنها صدای خوب داشتن نمی تواند فردی را در این راه موفق کند. این جلسه به صورتی به این علاقه مندان یادآوری می کند که چه کار سختی را در پیش دارند و باید روی صدایشان کار کنند و درست خواندن را بیاموزند.
ناشر کتاب های صوتی سپس روند درست ورود به عرصه گویندگی را فقط استمرار در خواندن متون و تمرین مستمر عنوان نمود.
نادری اظهار داشت: تعدادی از علاقه مندان سراغ کلاس های گویندگی می روند که با هزینه زیاد آن کلاس ها را می گذرانند اما در نهایت می بینید همه چیز به پشتکار و تمرین فرد برمی گردد و کسی بوسیله گذراندن دوره گویندگی مجری و گوینده نشده است.
***صداسازی نکنید، خودتان باشید
مهدی استاد محمد نویسنده، طنزپرداز و تهیه کننده رادیو هم در سخنانی به پرهیز علاقه مندان از تقلید و صداسازی در اجرا اشاره داشت و اشاره کرد: وقتی صداسازی می کنید مخاطب با شما ارتباط نمی گیرد. خودتان باشید و با همین صدا متن را بخوانید. با اهمیت ترین ضعف علاقه مندانی که امروز متون را خواندند، نداشتن لحن و حس در خواندن بود. اغلب به فکر ارائه صدای خوب از خود بودند، در صورتیکه ما به دنبال بیان خوب هستیم. متن طنز باید به صورتی خوانده شود که مفهوم طنز را به شنونده القا کند تا او با شنیدن آن خنده اش بگیرد.
این طنز پرداز رادیویی اشاره کرد: تند خواندن هم ضعف دیگری است که باید رفع گردد. گوینده باید متن را شمرده و با دقت بخواند. در این صورت کلمات نیز درست ادا می شود. شنونده فقط دنبال صدای خوب نیست و انتظار دارد از شما کلمات را به درستی بشنود. شما نیز باید به شکلی متن را بخوانید که مفهوم را به مخاطب القا کنید و شنونده با شنیدن آن متوجه منظور نویسنده شود.
در دومین نشست "دگرخند" که با هدف سنجش صدا و چالش گویندگی برگزار شد، علاقه مندان به گویندگی و نویسندگی رادیو با خواندن بخش هایی از طنز عبید زاکانی و اشعار شاعران طنز پرداز، استعداد خودرا دراین زمینه نشان دادند و عوامل رادیو صبا نیز نکاتی را درباره نحوه ی اجرای آنها بیان نمودند.
منبع: alijoon.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون