علی جون
علی جون
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی كشور خبر داد

تعداد خانه های كوچك توانبخشی به ۱۱۰ مركز افزایش یافت

تعداد خانه های كوچك توانبخشی به ۱۱۰ مركز افزایش یافت

به گزارش علی جون معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی كشور در مراسم افتتاح خانه های كوچك توانبخشی اظهار داشت: امروز به صورت رسمی ۴۰ خانه كوچك توانبخشی افتتاح می شود و تعداد آنها به ۱۱۰ مركز افزایش می یابد.



به گزارش علی جون به نقل از مهر، مراسم «رونمایی از تمبر یادبود چهلمین سال تأسیس سازمان بهزیستی کشور» طی ویدئو کنفرانسی با حضور رئیس سازمان بهزیستی، معاونان ستادی و مدیران کل بهزیستی استان ها بامداد امروز برگزار گردید.
در ادامه این رونمایی، مراسم افتتاح همزمان خانه های کوچک توانبخشی هم برگزار گردید که در این مراسم محمد نفریه معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: سازمان بهزیستی با رویکرد جدید که تلفیق حضور اجتماعی معلولان در سطح اجتماع و خانواده در کنار دریافت خدمات توانبخشی است، گام های مؤثر و اقدامات خاصی را در این سال ها انجام داده است. همچون فعالیتهایی که از سال قبل شروع شده، یکی این است که برای نخستین بار معلولان دارای ضایعه نخاعی هم در کنار ۱۲ هزار معلول شدید و خیلی شدید تحت پوشش خدمات پرستاری قرار گرفتند.
وی افزود: ۱۷۶ خانواده با کد خانوار تحت پوشش قرار گرفتند که این مساله یکی از خواسته های قدیمی سازمان بود. همینطور ۲ مرکز مراقبت در منزل که به اعزام مراقبین می پردازد، آغاز به کار کردند که ۷۴۳۴ نفر را تحت پوشش دارند. علاوه بر این، ۳۷۰ مرکز عرضه خدمات توانبخشی، خدمات را عرضه می دهند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: برای نخستین بار پارسال کمک هزینه معیشتی به معلولان شدید و خیلی شدید که فاقد شغل هم هستند در دستور کار قرار گرفت و بیشتر از ۱۹۰ هزار معلول از این کمک هزینه معیشتی در کنار مستمری، یارانه و حق پرستاری که دریافت می کردند، بهره مند شدند. همینطور پارسال حق پرستاری افراد دارای معلولیت ضایعه نخاعی بیشتر از ۲.۵ برابر شد و به مناسبت سالگرد تأسیس سازمان بهزیستی، ۱۱۰۰ نفر از این افراد که پشت نوبت بودند، تحت پوشش قرار گرفتند.
نفریه با اشاره به کارکرد خانه های کوچک توانبخشی هم اظهار داشت: یکی از اقدامات مؤثری که در بهزیستی انجام شده، توسعه خانه های کوچک حمایتی برای معلولان و سالمندان است. از سال ۹۱ فعالیت مختصری برای ایجاد این خانه ها صرفا برای افراد دارای معلولیت ذهنی خفیف انجام شده بود که به علت عدم استقبال، تنها ۱۷ مرکز در این سال ها تأسیس شده بود اما از آغاز سال ۹۸ توسعه این خانه ها در دستور کار قرار گرفت و با یک ارزیابی سریع، توسعه آنها برای سالمندان، معلولان جسمی حرکتی، معلولان روانی، بیماران با اختلالات هوشی شدید، متوسط و … شروع شد. یک سال به صورت آزمایشی این کار انجام شد و به صورت پایلوت چندین خانه راه اندازی شد و بار دیگر ارزیابی سریع از عملکرد آنها انجام و دستورالعمل ها بازنگری و بازنویسی شد.
وی بیان نمود: امروز تمام دستورالعمل ها به صورت بازنویسی شده در اختیار استان ها قرار دارد و به صورت رسمی از ۴۰ خانه کوچک توانبخشی رونمایی می شود و تعداد آنها به ۱۱۰ مرکز افزایش می یابد.
نفریه در توضیح بیشتر تصریح کرد: یکی از سیاست های سازمان بهزیستی، کوچک سازی مراکز نگهداری و توانبخشی است. تاکنون به صورت مراکز بزرگ، این بخش ها اداره می شد و ما مراکزی داشتیم که ۱۴۰۰ مددجو دارد اما برای عرضه خدمات بهتر به معلولان، رویکرد به سمت خانه های کوچک می رود و مدیریت این خانه ها و عرضه خدمات مانند خانواده است. همینطور افراد علاوه بر حضور در این مراکز، در بستر جامعه هم حضور دارند و از فضاهای آموزشی، فرهنگی و … استفاده می نمایند.
وی در انتها اظهار داشت: یکی از رویکردهای اصلی سازمان بهزیستی این است که همه استان های ما به سمت تأسیس این مراکز حرکت کنند و هدفگذاری اولیه سازمان، سوق دادن مراکز بیشتر از ۲۰۰ نفر جمعیت به این سمت بود و در فاز بعد کسانی که نورسیده فاز خدمت دهی به این عزیزان می شوند. تجربه سازمان هم در این حوزه موفق بود و نشان داد که در این خانه ها افرادی که حاضر هستند، هم مصرف داروهایشان کاهش پیدا کرده و هم نشاط و امید به زندگی آنها بیشتر شده است.
در ادامه مراسم گزارش مدیران کل استانها در مورد افتتاح خانه های کوچک توانبخشی عرضه شد.
در ادامه این مراسم وحید قبادی دانا با اشاره به بازبینی و ابلاغ دستورالعمل های پنج گانه خانه های کوچک حمایتی و توانبخشی اظهار داشت: این خانه ها شامل خانه های کوچک برای افراد با اختلالات هوشی متوسط و شدید، خانه های حمایتی سالمندان، خانه های گروهی برای افراد دارای معلولیت جسمی، خانه های کوچک اقامتی برای افراد دارای ضایعه نخاعی و خانه های کوچک برای بیماران روان مزمن هستند. قبادی دانا با اشاره به مراکز شبه خانواده اضافه کرد: یکی از اشکالات مراکز شبه خانواده، وجود کودکانی در این مراکز است که دارای بیماری روان مزمن هستند و این مسئله نگهداری سایر کودکان بی سرپرست و بدسرپرست یا سرپرست غیرموثر را تحت تأثیر قرار می دهد. وی تصریح کرد: راه اندازی خانه های کوچک و حمایتی برای کودکان دارای بیماری روان مزمن زیر ۱۸ سال می تواند این مشکل را در مراکز شبه خانواده رفع کند.


منبع:

1399/04/26
13:23:39
5.0 / 5
1311
تگهای خبر: آموزش , خانواده , خدمات , فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب سایت علی جون
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
علی جون - سرگرمی و طنز